Katt, råtta eller apa?

Jag har precis köpt den här boken om kinesiska nakenhundar och jag måste säga att den är ganska bra. Det första som står är "Är det en katt? Är det en råtta? Eller är det en apa? Nej det är en Chinese crested!" Jag tycker det ganska roligt eftersom Tuna kallar Chanel för alla dom sakerna.

Det känns som om boken beskriver en ras som är precis Chanels karaktär. I boken står det att Kinesisk nakenhund är en väldigt envis, energisk och ljudlig ras. Precis som min lilla Chanel. (Speciellt vad gäller ljudlig)

Och vad gäller Chanels små otyg i trädgården, hoppa över staket och skälla på allt, så är hon nu förpassad till koppel så hon håller sig på den plattsatta delen. Jag har insett att vissa människor har noll förståelse för skälliga hundar och försök till att träna bort det. Vi har en man i området som har två stora hundar och han skiter totalt i integritet tydligen. När Chanel skäller på hans hundar när han går förbi brukar han stanna och låta sina hundar stå och glo på Chanel när jag försöker få kontakt med henne. Och som ni kanske förstår blir det ganska svårt att distrahera henne då. Härromdagen tog han dock det hela lite längre. Chanel började skälla när han kom med en av sina hundar, och hon var lös i trädgården då. Som vanligt stannar han och tittar på oss. Men när Chanel står vid grinden och skäller så låter han sin hund gå fram och stoppa in nosen genom staketet. Chanel blir så klart väldigt irriterad på detta och gör ett utfall mot hundens nos. Jag blev så förvånad av vad han lät sin hund göra så jag kom inte för mig att säga något men egentligen ville jag säga "Vad gör du idiot!? Ta bort din hund därifrån!". Självklart tog han bort sin hund när Chanel gjorde utfall men hur tänker man när man låter hunden gå fram till en skällande hund som vaktar sin trädgård. Och hur ska jag kunna lära Chanel att inte skälla på hundar som går förbi när hon vet att det händer att dom stoppar in nosen. Om han gör så ingen ska han minsann få veta hur korkat det är.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0