Agility

Jag och Ellinor tränade lite agility med Chanel i helgen och jag måste säga att hon har blivit ganska duktig.Jag och ChanelEllinor och Chanel


Jag hoppas på att hon ska bli en liten stjärna på agility så vi kan tävla i det men om det inte blir så så har vi i alla fall kul tillsammans.


Vi var där och tränade lite idag också men det var lite svårare för Teddy ville också vara med men han har inte tränat agility innan så han visste inte vad han skulle göra och Chanel tyckte mest att han var i vägen. Men jag testade lite med honom också men han är mycket ivrigare än Chanel och det blev krångligt med två hundar som försökte samtidigt. Så vi körde lite på skoj bara idag.


Polisen

Det är Chanels nya smeknamn, "Polisen". Hon är nämligen en liten polis som ska ha koll på allt och alla. Vi var hos mamma och pappa igår och dom hade inte bara en utan två svarta cockrar den här gången. Chanel tyckte det var konstigt när två likadana hundar hoppade ur bilen. Sen lät vi Chanel vara i hallen medan de andra hundarna var i vardagsrummet och köket. Hon kunde koppla av bra där och tyckte nog det var skönt att slippa deras bus och tjuvnyp i öronen. Men hon skulle ändå ha koll på dom. Hon tyckte inte det var okej när dom busade för mycket så då skällde hon ut dom genom grinden och dom slutade på en gång då, ganska kul att se. Sen fick dom inte röra hennes grind heller. Så hon var som en riktig liten polis som skulle hålla koll på ordningen där.

Idag hittade hon på dumheter också. Jag var ute i trädgården och hon fick såklart vara med. Efter en stund kom det en jackrussel springandes förbi med sin matte. Och det var ju väldigt spännande tyckte Chanel. Jag hörde hur hon skällde till en gång så jag vände mig om och skulle säga till henne att sluta. Då ser jag hur hon flyger över staketet till grannen och springer ut genom deras grind (som aldrig är stängd) och försvinner efter jackrusseln. Lite chockad springer jag efter och ser att de har stannat och hundarna busar med varann. När Chanel ser och hör mig skäms hon lite och kommer gående så just nu är hon portad till insidan av ytterdörren tills jag har kommit på en lösning. Grannens staket är lite lägre och lättare att hoppa över så jag ska nog be husse sätta upp lite sånt staket som vi har där också.Nu får hon sitta här och titta på trädgården och betänka sina hyss ;)


Nehe...

Det fanns ingen ledig dagisplats för Chanel just nu. Dom lovade att höra av sig om det dyker upp någon så det hoppas jag att dom gör. Det vore skönt att ha henne på det dagiset, det är det enda i stan som jag tycker verkar bra för min lilla dam.

Idag ska vi börja agility kursen också. Jag hoppas den är över mina förväntningar för jag kan säga att mina förväntningar är väldigt låga. Varje kurstillfälle ska tydligen börja med teori och fika inomhus, och då får man inte ha med sin hund. Det beror på att det ska vara lugnt så man kan fika ifred. Jag har tydligen fått dispans från detta och får ta med Chanel in. Jag sa till kursledaren att då skiter jag i teorin om det ska vara så för jag har varken lärt Chanel att sitta bunden utomhus eller i bilen så det är inget jag tänker göra. Jag trodde hundkurser var för hundarnas skull inte för att ägarna ska fika. De kurser jag har gått innan har teorin varit på banan och kaffe har erbjudits under kursens gång, det är mycket bättre.

Jag har gjort en deal med mamma också så jag ska köpa lite agilityhinder och ha hos dom så kan jag åka dit och träna när jag vill, då slipper jag trängas på klubben. Tror mamma tycker det är bra för då får hon hinder som hon kan använda till Teddy också.


Tack!

En hälsning från Tuna till mormor och morfar.

När han fylde fick han pengar så han kunde köpa vad han ville. Nu har han hittat nått att lägga dom på, det blev en ny grill. Och här är den!Jag vill tacka också, för detta innebär att jag får grillad mat i sommar!


Uppdatering

Min morfar påpekade i helgen att Tuna har fyllt år länge nu, och det stämmer ju så det är dags att uppdatera här. På senaste tiden har jag jobbat en hel del och sen bara njutit av livet. Jag har pysslat i min trädgård lite också. Det känns mysigt att äntligen ha en liten trädgård att fixa. Jag har plockat löv som har laggt sig i hela rabatten så nu kan mina vårlökar få plats att komma upp. Dom har börjat sticka upp lite så jag är hoppfull.

Annars har Tunas mamma bott hos oss de senaste två helgerna vilket har varit roligt. Jag har tagit med henne ut på lite shopping och så har vi bakat tillsammans. Jag har lärt mig göra "elmali pasta" = äppelbakelse, vilka min morfar blev väldigt förtjust i så det ska jag bjuda på när han och mormor kommer och hälsar på nästa gång.

I helgen var vi hos min bror och hans flickvänn i deras nya hus och firade hans födelsedag. Det var kul att se hur dom har fått det nu när dom har fått i ordning på saker och ting. Sist vi var där så hjälpte vi till att bära in möblerna så det var lite skillnad nu.

Idag ska jag ta med Chanel till hundrastgården så hon får springa av sig lite med de andra hundarna. Det är ju soligt och fint nu så det blir skönt att komma ut lite. Dessutom är det småhundstid när vi ska dit, vilket jag gillar. Jag tycker det kan vara lite läskigt med alla stora hundar som brottas med varann, jag vill inte att Chanel ska bli klämd under.

Varsågod morfar nu har du fått en uppdatering! Du är välkommen att äta äpplebakelser när du vill

RSS 2.0